A tüzifád mikori? Azaz nem lehet hogy még vizes esetleg?
Én a helyedben simán tennék egy próbát mindenféle kéményszabályzó nélkül is mit csinál, semeddig nem tart....
Az hogy 170 fokos a füstgázod már önmagában árulkodó, hogy nagyon munkapont alatt dolgozik a kazánod. meg az is hogy adott ladomattal is csak 70-fokos elremenőt produkál nagy átlagban. Azt is meg kéne nézni és mérni a ladomat és a kazán közötti visszatérőn a valóságban mennyi a hőmérséklet?
Nekem optimális esetben olyan 250-260, néha 280C körül is van nem keményfánál, begyújtásnál 350-400 is van rövid ideig.
A kémény kb 11 méter magas egytéglás szigeteletlen kémény azaz 130x130mm úgy kb. A kiálló 1.5 méter szigeteletlen, a többi a házban lakótérben fut végig. Kicsit kicsi neki, ez érzékelhető, ugyebár gyárilag a kazán füstgáz csonkja 150-es, de én 130-assal csináltattam meg abban gondolkodva, hogy az eggyel kisebb kazánnak sokkal kisebb a tűztere, jóval kevesebb fér bele. A teljesítményt biztos kicsit lefogja, begyújtásnál érződik kicsit, de amikor már megy ezzel is hibátlan. Évente 2x pucolom, de nem sok jön már ki belőle.