A vasárnap délelőtt jelentős részét egy kisállatkiállításon töltöttem, és állítom, érdekes dolgokat és élőlényeket szemlélhettem. Valamivel tíz óra előtt értem oda, de már jó néhányan álltak sorba. Viszont a sor olyan gyorsan haladt, hogy semmi okom nem volt bosszankodni. Volt ott minden, ami csak a kisállat kategóriába tartozik, hal, kígyó-béka, tücsök-bogár, mi több, elég sok emlős is. No meg növények, mind akváriumba valók, mind szobanövények.
Kezdem a halakkal, sok-sok érdekes akadt köztük, a kedvenceim a betták voltak, egyik szebb, mint a másik. Sorolom tovább. Olyan aprócska garnélarákok, hogy öten elfértek volna a hüvelykujjam körmén, de nagyon szépek a színeik. . Felfedeztem egy elég nagy, és érdekes kinézetelű rákot, szép piros csíkjai voltak, és egyik ollója nagyobb volt, mint a másik. Volt jó néhány kaméleon, ezek egyike volt a bemutató példány. Elég jól megtermett példány volt, és nyugis természet, mert eltűrte, hogy idegenek vegyék kézbe. Persze voltak kisebbek is, ők leginkább heveny szemforgatással voltak elfoglalva.
A kígyók között is elképesztően nagy volt a színválaszték, volt olyan piton, ami fehér, de volt fehérrel tarkázott foltos, no meg vadas színű is, szerencsére kisebbek. Még kisebb siklók is voltak, ezek egyike piros-sárga-fekete színgyűrűs.
Meglepő módon jó néhány lepkebábot is lehetett kapni, csak meg kell várni, mire a szépséges pillangó kikel belőle. Itt is volt jó néhány botsáska, de levélsáska is, ezeket jó darabig kellett nézni, mire az ember felfedezte, hol is lapul. Feltűnt, hogy a legtöbb kiállító ismeri a másikat, ha volt némi szabadidejük, el is beszélgettek, Ezt egyébként a nézőkkel is szívesen megtették, még akkor is, ha egyértelmű volt, hogy az illető nem fog vásárolni.
Most jut eszembe, madarak nem voltak. Volt viszont a kis szőrösök közül egér, hörcsög, patkány, e két utóbbit, vagy legalábbis egy részüket alighanem eleségnek szánták, Viszont jó néhányan házikedvencnek vették. Volt négy csincsilla is, egyik szebb, mint a másik. A legszebbet rögtön meg is vették, nem is csodálom.
Majdnem két órát sétáltam, nézegettem, aztán kezdtem úgy érezni, hogy sok az ember és kevés a levegő, ezért aztán kifelé indultam. Mondhatom, kellemes benyomásokkal távoztam.