Antal986 Creative Commons License 2023.12.17 0 0 22325

Üdv ,nem akarok sok feliratkozott , figyelj idén  elmentem megnéztem a tőkéket , ettem  róluk szőlőt és ami ízlett és tetszett abból rendeltem , szerinted hogy kellene választani? Az idei év annyiban volt jó , hogy sok jónak mondott szőlőről kiderült hogy nem bírják a sok esőt. Viszont ami tavaly és idén is egészséges volt az már szerintem jó. Én például úgy jártam hogy rendeltem 5 db Dubovszkyt meg 5db Dixont el is ültettem tavaly , idén már termet is , csak hát kiderült  hogy Dubovszky 3db lett , Dixon meg 7db és a Dixon nálam beteges  úgyhogy kiszedtem őket és el is égettem már. A Dubovszkyval meg elégedett vagyok és annyit hajtott hogy 50 veszőt is letudnék szedni, és szaporítom is tovább. Nálam rossz a talaj amit javítgatok  anyaggal , vályoggal , trágyával , a 2 év kell hogy a saját területen mit tud + a fajta azonosság , bár ez már annyira nem érdekel , ha finom és nem beteges hozzám már jöhet , ha még pluszban szép is az még jobb. Unokatesóm szerint például kizárólag  egy szőlő létezik  az Irsai Olivér  és minden más meg hülyeség. Minden ember más más ízléssel , szerintem aki teheti menjen kiáltásokra vagy termelőhöz kóstoljon , és termeszen olyat ami neki ízlik . 

Előzmény: laca5 (22324)