Dr.Platon Creative Commons License 2023.12.16 0 2 183127

A szimpla szűrőnél az egyenes fal csak annyiban lehetne jó, hogy nem kell hozzá külön tamper. Nagyon régen én is szórakoztam ezzel. Hátránya az ilyen kosaraknak,  hogy a pogácsa egészen vékony bennük, ezért még a leggondosabb előkészítés mellett is könnyen csatonásodnak - drága gépek esetében is.
Egy keveset segíthet ha updose-olsz azaz egy picit több őrleményt bele téve mintegy kimaxolod a teret amennyire csak lehet. Ezt viszont ki kell tapasztalni. Ha túltöltöd és a víztől megduzzadó pogácsa nem fér el pontosan a szűrő alatt, annak is csatornásodás a vége, főleg, hogy a gépedben százas, hogy nincs OPV, azaz túlnyomás-szelep. Legalábbis a TB1-ben nem volt és a teljes pumpanyomás rákerült a pogácsára. Fontos továbbá, hogy a kar mindig hajszál pontosan ugyanarra álljon. 

De mindenekelőtt tanulj meg előkészíteni, rögmentesítés, eloszlás (WDT pl) és tamperolás. Ha csak egy hangyányit is félrenyomod a tampert vagy a legkisebb egyenetlenség marad az őrleményben, azonnal csatornásodni fog. Rakj egy tükröt a nyitott kar alá, akkor látod mi történik és amíg nem válik rutinná a helyes előkészítés, ne is vedd elő a másik kart! Persze könnyen lehet, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy nem is használsz mást a nyitottat mert élvezed a látványt. 

Előzmény: cliffgreen (183118)