Megin én. Eddig bírtam elviselni lelkiösmeretem rettenetes, gyötrő kínjait.
Ím, vegyétek vallomásom arról, aminek tegnap alkonyatkor szemtanuja voltam:
Macskasétáltatni indultam. Dzsaltam, kalibráltam bele a nagy világvégébe, mígnem váratlanul ismerős ablak alá toppanék. Bekémleltem s a szmogszutykon keresztül elképesztő rémség bontakoza elém. Lubbunk üdvöskéje, PPríma MMaca, ippeg egy 3 lábú asztalkán balanszíroz és egy ronggyá olvasott Kreténnel szúnyogokat hajkurász szobaszerte. Ehh! Mellé!... Dögölj meg, szittya vérszopója!, lihegi dúvad orcával, miközben csapdos egyre hevesebben. Egyszer csak hopp!!! A másfélkegyelmű magazin tévedésből a sarokban kuporgó, sírós szemű Sally kobakján csattan! PPompás MMelly felsikkant a pániktól, Sunshine hangtalan összeomlik s lelkét leheli. További történések zanzája: Perfekt Martinez asztalról zutty, ágyneműtartó kitár, Sally tetem begyömickél. De be ám. És még mostan is ott kovászolódik szeginy. Hát ezér nem ír. Persze majd fog helyette a tettes, gyanúmat altatván, de mi már tudjuk az i-gazságot.
A döbbenettől ott darvadoztam még kicsinyég - s nem eredménytelen. Libertine, ez kegyetlen lesz, légy macsó!
Léptek surrannak, kattan a zár s mit látok? Pm elhaló sóhajjal laokoónizálja össze magát élete egyetlen valódi szerelmével: a ferde orrsövényű, potrohos, szőrplüssvíziló Verebessel!
Szorri, pm, dehát ez történt! Csak merd tagadni, szembesítelek egy bizonyos topikkal, melyben szerelmet vallottál neki! Azt írtad, leveted magad a Retúrzeller utcai zsömlemunnyasztó üzem széncsúszdáján, ha nem lehetsz az 5. számú neje s nem költözhetsz vele Zombára!
Bicsbocs, grafomán nap. Fölös energia levezet - nincs öngyi. Ice, szívem, elhalok nélküled... A Bélák meg utál... Elfelejti, hogy miatta tiltódtam ki egy életre a PeCsából... Na szépen vagyunk.