Carplay-t a BMW Connected Drive-on tudsz venni, ha még nincs aktiválva a kocsiban. Most 300 EUR-ért láttam. De ez csak split screen lesz gyárilag. Ha full screen-t akarsz akkor az előfizetés után BimmerCode appal be kell kódolni OBD-n keresztül, hogy a gyári hivatalos splitből full screen legyen (de ez csak bizonyos fejegységeknél működik).
ENET kábelen keresztül is be lehet hack-elni, külföldi fórumokon olvasgass, de ez már erősen garivesztős kategória.
Én most 100e km-nél járok, eddig semmi gondom nem volt a kocsival. Amire szerintem figyelni kell, hogy a gyári olajcsere periódusokat el kell felejteni. 10-15e km-enként legkésőbb motorolajcsere. A váltóban is érdemes használattól függően 60-80e km-enként olajat cserélni. Továbbá differenciálművekben, osztóműben is. Ez utóbbit sokan elhanyagolják és akkor jöhet a költséges felújítás.
A levegőszűrőt a gyári előírás szerint 40e km-enként cserélik, én ezt magamnak ki szoktam cserélni jóval gyakrabban, mert nem bonyolult. A pollenszűrő hasonló történet, a gyárinak eszement ára van, de öt perc kicserélni és töredékéből kihozható.
Én eddig egy neves budapesti és egy pest-megyei márkaszervizt próbáltam, egyikkel sem voltam megelégedve. Szerintem a legjobb BMW szerviz ma Magyarországon a BimmerExperts Győrben.