..sorry, de vigyázat! Jazzo fotója asszem nem autentikus, ez az ő által összeállított egyedi, 2 manuálosított CX változat, (speciális faoldalakkal!!) -ezért is tette -gondolom-idézzőjelbe a megnevezést! -a Bx-en nincs üres felület a felső manual mellett! -V.
Igen, lehet, hogy ezt nem hangsúlyoztam eléggé. Az igazi BX-3-ban a felső és alsó manuálok presetgombjai külön panelen vannak, és egyforma méretűek, valamint van rajta pitch bend és modwheel is. Szerencsére -- egy gomb kivételével -- minden ugyanúgy működik rajta. Az egyetlen nem túl lényeges különbség az, hogy a BX-3-on az EX MODE funkció az enyémen a SPLIT gombra került, és az "igazin" nincs a kijelzőtől balra egy plusz gomb (ami az átalakított verzióban nem csinál semmit).
Amúgy az átalakítás egész könnyen ment. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy az első példányt hibásan vettem, és amikor a flash memória tartalmát elkezdtem visszafejteni, észrevettem, hogy egy helyen elágazik a kód, és valami hardver értékétől függően vagy "BX-3"-at, vagy "CX-3" at ír ki bekapcsoláskor. Ez arra utalt, hogy a firmware ugyanaz mindkét modellben. Megnézve a kapcsolási rajzokat és a paneleket kiderült, hogy még a panelek is megegyeznek, csak azt a néhány alkatrészt, amelyek az alsó manuál szkenneléséhez kellenek, nem tették rá a CX-3-ra. Szerencsére az interfész chip Aliexpress-ről beszerezhető volt, a többi meg standard SMD alkatrész, kis utánajárással be lehetett szerezni azokat is. Úgyhogy szépen ráforrasztottam az alkatrészeket, és bekapcsoltam: és voilá, "BX-3"-ként jelentkezett be, ahogy reméltem...