Bakancs4
2023.12.09
|
|
0 0
50584
|
Én zsírral vagy rézpasztával szoktam felrakni . Nagyon ( de tényleg nagyon-nagyon ) súlyos hibának tartom a csapágyragasztós kenegetést .
Ami melegítést illeti az valóban segít , gyorsan le is írom , hogyan kell csinálni . Sok műkedvelő azt hiszi , hogy ha a gázlánggal melegíti a szekunder variátor tengelyét ( a rugón keresztül ) akkor le tudja majd húzni . Pedig attól még nagyon messze van .
Szóval :
- 1 -- első lépésként ki kell szedni az irányváltót a kocsiból
- 2 -- szét kell szedni az irányváltót ( miközben a szekunder variátor rajta van )
- 3 -- ki kell teljesen üríteni az irányváltót . A láncos hátramenetű (Ligier , JDM ) illetve az nem szimetrikus bontásúaknál nem lesz egyszerű , de hát aki mopedautót szerelget az szeresse a komoly kihívásokat
- 4 -- ekkor nem marad más az irányváltó deklijében , csak a behajtótengely
- 5 -- a behajtótengely csapágyát az irányváltó belseje felől szét kell barmolni . Fúróval szétroncsolni a kosarat vagy ilyesmi
- 6 -- ha a csapágykosarat sikerült szétszedni akkor a golyók összefuttatásával és kiszedésével a behajtótengelyt kifelé ki tudjuk szedni
- 7 -- ekkor kezünkben lesz a behajtótengely a rárohadt ( vagy a ráragasztott ) variátorral
- 8 -- vegyük le a zégergyűrűt és szedjünk le mindent a variátorról
- 9 -- kicsit melegítsük fel ( mire nem jó az a gázláng ! ) a fixtárcsát , és akkor az is lejön
- 10 -- akkor nem maradt más , mint a két tengely ( a behajtó és a variátortengely ) , csak tiszta , melegíthető vas alkatrészek
- 11 -- ezt meg lehet próbálni lánggal melengetni . Nekünk a pörzsölős módszer nem jött össze , nem lazult le . Eredményt csak akkor értünk el , amikor kovácstűzben ( barátomnak szerencsére van ) majd vörösizzásig felhevítettük . Annál alacsonyabb hőmérsékleten nem volt hajlandó megmozdulni , pedig elég agresszíven kopogtattuk kovácssatuban
- 12 -- szedjük le a csapágy maradékát ( belső gyűrűt ) a behajtótengelyről és már rakhatjuk is össze
Szóval nagyon rá tud rohadni magától , én nem fokoznám ezt csapágyragasztóval ... |
Előzmény: Malaguszti (50581)
|
|