Szia, szívem egyetlen királynője!:-))
Nem is tudom pontosan, mikor találkoztunk először, Endre sok évvel ezelőtti találkozóján?...
De még bőven dolgoztál akkor, a 10-es évek második felében, valamikor!
Azóta is imádlak, igaz csak plátóian, különös tekintettel a Sárkányomra!:-))
Szóval, nem előzmény nélküli ez a jelenlegi helyzetem.
Még 96-ban keletkezett egy daganat a nyelvemen, amit nyissz, kivágott egy ügyes szájsebész dokinő,
jókora darabbal együtt. Aztán kiderült a szövettan után, hogy karcinomás volt, de nem jött vissza.:-)
2008-ban, szokásos Balaton Átúszásom után, Bogláron akartam (szintén szokásos módon) vért adni,
a Vöröskereszt sátránál, de -életemben először- nem vettek tőlem, a próbavér vizsgálata után!:-((
Azt mondták, hogy vérszegény lettem, nem adhatok, és vizsgáltassam ki magam az orvosommal.
Vitába szálltam a fő vámpírral, hogy az lehetetlen, épp most úsztam át a Balatont sokadszorra, kb.
80 x adtam vért addig, és mázsa fölötti a testsúlyom, hogy lehetnék én vérszegény?...
Biztosan elcseszték a labort! De csak állította, hogy már pedig így van, még egy papírt is adott róla.
Mikor hazaértem, panaszoltam a Sárkányomnak, hogy mi történt, nem hagyták, hogy vét adjak!:-(
Ő meg komolyan vette, rögtön elküldetett laborra, utána székletvizsgálat, amiben vért találtak.
Annak alapján kolonoszkópia, mintavétel, abból pedig kiderült, hogy vastagbélrák esete forog fenn.
Ami még 2007-ben nem lehetett még, akkor (ugyanígy, az átúszás után) még vettek tőlem vért!
2008-ban még "csak" 63 éves voltam, bevállaltam a műtétet, és utána a kemót, de ez 15 éve volt...
Most meg olyanból van kettő, amiből nem szokás kigyógyulni, csak valamennyi ideig húzni.
És egy is elég lenne nálam jóval fiatalabbnak is ahhoz, hogy letegye a lantot!:-(
Szóval, már nix bicska alá fekvés, az egyéb macerákat is csak a Sárkány miatt vállaltam be...
Mert -fene tudja miért- szeretne még valameddig megtartani!:-))