Káli. Creative Commons License 2023.12.08 0 1 354

Nem kellemetlen! Apukám 35 évesen halt meg, vastagbél daganata volt, máj áttéttel!

1970.

Soha nem felejtem el, hogy akkor nem mehettem látogatni, hiszen nagy táblára ki volt írva, hogy 14 éves kor alatt tilos a látogatás!

Anyu amikor álmában elaludt, kezében a távirányítóval, mosollyal az arcán azt láttuk! Az orvos hívott fel, aki megállapította a halál beálltát! Azt mondta a telefonba, hogy két órán belül ott vannak a szállítók és még el tudunk köszönni tőle! Minden gyerekemet hívtam, hogy aki el akar búcsúzni tőle, az jöjjön! Ketten jöttek el!

Az asztal tele volt hivatalos papírokkal, és egy lapon az, hogy valahogy köszönjük meg a halottszállítók munkáját! Fél órán belül ott voltunk!

Megvártuk őket, addig megpuszilgattuk, sokszor! Majd jöttek és elvitték egy bádogkoporsóban!

Berakták egy olyan autóba, ahol három emelet volt!

A neheze utána jött, menni a patológiára, ott is azt kértem, hogy bánjanak vele kíméletesen, mert nagyon jó ember volt! 

Amit te kérdeztél, arra az a válasz, a hatósági boncolás azt mutatta ki, hogy a halál oka, általános érelmeszedés! Ez mégis mi? Ebbe nem hal meg egy ember!

Ezt örököltem tőle! 

Mivel a munkahelyen éves szűrés van, ezt hívják alkalmassági vizsgálatnak, régóta tudom, hogy a koleszterin és vérzsír értékeim elég magas! Ez nem táplálkozási hiba, hanem familiáris örökség!

Most augusztusban, mivel már három éve nyugdíjas vagyok, gondoltam egyet és bejelentkeztem a volt osztályomra, csináljunk már egy labort, egy tüdő rtg, ultrahangokat,van-e rosszabbodás, vagy mi a szösz?

Az érelmeszedést azt kimutatták már több éve a hasi aortámban, a nyaki eremben ( carotis)  de nem volt romlás!

Az is igaz, hogy a kovid miatt elkezdtem ASA-t szedni!

A koleszterinem 10 felett volt, Ez már kezelendő! 

Az sem különleges, hogy pont augusztusban mentem, amikor az atyaúristen a szabadságát töltötte! 

A helyettesítő doktornő, azt mondta, hogy ezt már kezelni kell! Statim! Soha, hiszen tudom a mellékhatásait! Jó, akkor legyen egy olyan ami nem bassza szét a májamat, és nem leszek tőle cukorbeteg! 

Három nap alatt minden vizsgálat megvolt, kivéve a mellkas rtg. Mert a kórházit egy villámcsapás kinyírta!

De végül több héttel később az is megvolt, a rendelőintézetben! Jó volt a lelet, semmi változás!

Hurrá, hiszen dohányzom....

Októberig állományban voltam, kit érdekel, a 10 feletti koleszterinem,1 hónap múlva lement 6,5-re, az Aspirin protect át lett állítva Astrixra, nem lesz gyomorvérzésem!

Majd megkaptam a zárójelentést, minden gyógyszerem változtatva lett, nem örültem neki, de lelkiismeretesen szedtem, majd  1 hónap múlva kontroll vérvétel! A vérzsírjaim újra az egekben, a májenzimeim romokban, mindezt azért, mert nem ő állította be a gyógyszereimet!

Felhívtam a főncsimet, hogy gáz van, nézze meg a laborom, mert ez nem OK!

Annyit sikerült elérnem, hogy megírta a javaslatot, de receptet azt csakazértsem!

Anyócám, ez elég részletes volt? :)

Előzmény: Anyóca99 (351)