A KRÉM dologban én sem vagyok 100 % teljesen, mert ez a szó valahogy kiállta az idők próbáját, és az meg makacsul mindenkinél M hangos szó. Amúgy úgy tudom a tormát először gyógynövényként használtuk, annak is kiváló többféleképpen is. Krémet készíthettek már igen korán belőle, kenőcsként is kiváló, sebgyógyítást segít, meg általánosan baromi jó baktériumokkal szemben.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TÉR: Ha TER-el valaki akkor már TER. TÚRA esetén TÉRbejárást végzünk. A földet TÚRÓ a TERületet változtatja. A TÁRhelyek TÉRhelyek. TÁROS-TERES . RAKTÁR az RAKTÉR. A TERELŐDÉS és a TOR(o)LÓDÁS szavak kapcsán szinte ordít a rokonság.
A TOR mögött 10-ből 8 esetben biztosan egy kör alapú hengeres TÉRforma kerül elénk. Mint egy TORony mondjuk. Ez ige is, TORNYOSULnak a dolgok, TORnádó is jöhet. Aztán ott vannak a rég megnevezett települések is. Van SimonTORNYA és hasonlók. Na de TORNAnádaska is van meg TORNAszentjakab is van. Ezek nem a reggeli TORNA helyszínei voltak (ámbár mégis, de ezt később) hanem ezek is TORNYOS helyek voltak. És TORNA hangalakban. Jó, akkor fokozzuk még: vannak TERENYE végű földrajzi helyeink is, települések. Nem tenyerek ezek, hanem TOR(o)NYOK. TOR(O)NYA a TERENYE. Tehát VAN ez E hanggal is megnevezve, így már talán jobban látszik a TÉRértelem.
És akkor itt van ez a TORNA szó a mai értelmével, ami valamiféle testmozgást jelent manapság. De ez a hangalak a TORONY is volt egykor ! Akkor mi lehet a kapcsolat?... Talán a TORONYba (torna verzió) való felmászkálás lehetett az első TORNÁZÁS, ami így még ekkor csak ezt a TORNYOZÁS-t jelentette...