1: Szerintem meg senki sem ilyesmin agyalgatott, egyszerűen ábrázolták a varjú kiadott hangját és ennyi...
A többi az sallang mindössze. Sokszor a legegyszerűbb magyarázat a nyerő.
2: A legtöbbször a BE szó értelme van a BU mögött is. Nem feltétlen mindig, mert elég sok hangutánzó szavunk van, és egy BUGY szó mögött egész egyszerűen csak egy hangjelenség van, ahogyan a BUGY-BORÉK mögött is. A BU-BORÉK forma már elhegyta ezt a GY hangot a szóból. A szó második fele a BORÉK a BUROK. De a BUGY rész hangutánzó. A BUNKÓ szónál szintén a BENN fogalmát lehet érzékelni, illetve a szóvégi KÓ szerintem itt KŐ lehet. Most hagyjuk a sok más hasonló végű szavainkat, ez itt most KŐ lesz szerintem.
Nem véletlen maradt fenn a KŐBUNKÓ kifejezés. A nagyon régi ősi bunkósbotok kicsit emlékeztetnek a mai baseball ütőkre megjelenésben, és BENNE KÖvek voltak beledolgozva, így elég hatékony kézzel használható fegyver lett belőle. BEN-KŐ ----BUNKÓ. A tirpák módon viselkedő személy aki faragatlan, az már egy későbbi átvitt értelmezés.
3: A BE (ba-bu stb...) szóhoz kell mindkét hang. Más különben sok helyzetben ki se kéne mondani, akkor a beindul csak BINDUL lenne, a beesik csak BESIK volna, a beutazás BUTAZÁS lehetne, a beenged BENGED is lehetne, sokkal könnyebb is volna kimondani, mégis következetesen kiírjuk és mondjuk a BE dolgot 2 hanggal. Meg szóvégeken sem ez a B önmagában, a JÓ JO-BB lesz, mindjárt két B is van itt nekünk, ez is másról szól itt. De a LÁB, DOB ige, EB, CSÁB szavakban sincs sok teteje.
4: A BURKOL értelmet a B_R viszi. OTT igazán ez a hangsúlyos a szóban. Elég sok BU indítású szavunk van, a BUGY-BORÉK esetén sem a BU burkol, hanem a BORÉK a BUROK. Még egy BÜROK-rácia szóban is ezt az értelmet fedezhetjük fel...