Shangri-La Creative Commons License 2023.12.05 0 0 38

Nekem elég sok személyes ismerősöm van a művészvilágban, elsősorban zenészek és kortárs táncosok, de más területekről is (író, festő, és sok az átfedés is). Ez utóbbiak döntő része Katás volt, a fellépéseikért ilyen módon kaptak pénzt, természetesen cégektől, színházaktól, társulatoktól. Ez teljesen lenullázódott. Láttam néha, amikor az egyik egyesület vezetője csinálta a végelszámolásokat és fizette ki az utolsó pénzeket. Akkor számolgatták, hogyan tudnak kijönni az átalánnyal. Azt sajnos nem tudom, hogy végül ki hogyan oldotta meg, én is ritkábban jutok el eseményekre, és a fenti okból kevesebb is van. Társulatok is szűntek meg, de ott összetettebb okok is vannak, de részben emiatt is. Na meg hogy sok intézmény nulla támogatást kapott idén.

Vagy pl. volt egy elég felkapott kis bolt, ahol képzőművészek munkáit árulták, akik Katásként kapták az eladott dolgok után a pénzt. A bolt az elsők között volt kénytelen lehúzni a rolót.

Szóval az amúgy sem elkényeztetett művészvilágnak, pláne a nem mainstream műfajoknak nagyon betett a Kata megszűnése...

Előzmény: búvár-halász (35)