Lehet ebben igazság, azon viszont nem változtat, hogy én apám mellett annyira korlátozottan tudok dolgozni, hogy nekem mostanra annyira veszteséges lett a Kata kivezetése óta, hogy leszüneteltetem a praxist, ha sikerül, már január egytől. Most készülök beadni a papírokat, meglátjuk átmegy-e elsőre (irodagondnoki nyilatkozat, mifene, ilyen speciális szakmai dolgok). De ha valamiért megcsúsznék, akkor február 1-el szünetelek le, mert fixen eldöntöttem, hogy veszteségesen nem csinálom tovább egyelőre.
Szerintem mondjuk ha a Katát felemelték volna első körben 75-80 ezerre és idővel az inflációhoz igazítják, meg sűrítik az ellenőrzést, az állam is jobban járt volna, mert én nem hiszem, hogy 450 ezer ember bírná az átalányadózást, szerintem többen morzsolódtak le, bár ha statisztikát hozol rá, az előtt meghajlok. A Kata nagy előnye az volt, hogy mindent letudtál egyben, annak egy ésszerű összegű emelése eredményesebb lett volna, pl. a könyvelői díjak is a háromszorosára emelkedtek itt nálunk, amióta átalányozik az ember, hiszen sokkal bonyolultabb könyvelni is.
Azért egy statisztikát szívesen látnék, hogy pontosan hány volt Katás bírja az átalányt és hány morzsolódott le, főleg az olyan szakmáknál, mint az enyém is, ahol a kisebb halaknál nem tervezhető előre a havi bevétel sem. ( mondjuk az én esetem ettől még tényleg speciális a családi egészségügyi helyzet miatt).