Vigaszos
2023.12.01
|
|
0 1
38691
|
"Sziasztok,
Van valaki aki wifis megoldást használ arra, hogy a puffer milyen állapotban van? Ugyan ez kazánra? "
Szia! Ezen én is filóztam, de a Vigas 25LC panel (AK4000) nem tartalmaz wifi modult, illetve úgy láttam a rajzról, hogy elektronikusan semmilyen jel sem vehető le róla. Maradt a vizuális megfigyelés. Úgy oldottam meg, hogy egy régi lámpatestbe az izzó helyére beraktam egy kis kamerát és azt hozzáintegráltam a térfigyelő rendszeremhez. A kamera tulajdonságainál levettem a fényerőt, az infrát is ki kellett kapcsolni. Így azt látom, bárhol vagyok (ahol van net), amit a képen is látsz. (Most jön be a wifi, amit kérdeztél.) Csak akkor megyek így ki a kazánomhoz, ha a telefonomra pillantva az szükséges.
Mint látható a kazán éppen pufferfeltöltési fázisban van és a füstgáz hőmérséklete szerint nincs szükség fa utántöltésre. Na és a lambda érték meg azt jelzi, hogy megy a gázosítás, optimizálódik az égés, jó hatásfokú a teljesítmény. (Nem szükséges megkotorni a tűzteret.) A lámpa és benne a kamera bármikor félretolható, ha útban van. Hát ennyi. Remélem tudtam segíteni. |
Előzmény: Üveges Imre (38629)
|
|