tehtube Creative Commons License 2023.11.30 0 0 24813

Ez is egy lehetőség. Amit Brian Charette bemutat, más. Annyira rövid a hang puffanása, hogy csak mint effekt számít. De ahogy mutatja, legjobb variálni a különböző lehetőségeket a változatosabb basszmenet érdekében. 

Korábban én is készítettem a sampleres megoldásomhoz, melyben sokmindent kevertem. Tercenként léptettem a hangmagasságot, kombinálva a tonikás és követő skálát. Ütésérzékenységgel a hangerő mellett a lecsengés hosszát is befolyásoltam. Max velocity esetén a gyors lecsengésű puff helyett, a kitartott rendes basszushang ugrik be. Ezzel a normál módon bejátszott előkék szimulálhatók. Emiatt is külön felfigyeltem a Soul megoldására, mely szintén jól helyettesítheti sok esetben a basszpedált. De persze nem mindig. Amióta megvan ez a kicsi, könnyű JG3S Tech pedál, inkább egzotikus lehetőségként tekintek a basszus segítségre. Csak 10cm-el feljebb kellett állítanom a Legend Live lábait és állítható nagasságú padot kellett a hangszer elé tolni mert az eddigi szék már nem jó. Nagyon javaslom, akár egymanuális orgonához is. 

Előzmény: djuice (24812)