peterch Creative Commons License 2023.11.28 -1 0 13809

Képzeld el , annak idején amikor a rendszerváltás volt , a párommal kíváncsiságból munka mellett belevágtam a magánvállalkozásba 1992-ben . Mit csináljunk próbaképpen ?  Mosópor , mosogatószer , öblítő , stb . , az mindig kell minden háztartásba . Vettem a nyúlcipőt , felkerestem a három gyártót , megkötöttem velük a szerződést . Első szállítmánnyal hétfőn megtelt a garázs . Apám azt mondta , hogy fiam Te megbolondultál . Aztán szombaton amikor látta , hogy pár apró doboz maradt , akkor azt mondta , hogy nem gondolta volna . Ezt így csináltuk 10 hónapig , megforgattunk 1500000 koronát  . Már annyi időt vett igénybe , hogy választanom kellett . Maradtam a szakmámnál , mert az a hobbim is . :-) Tudod a gyártók 4 árkategória szerint szabták az árakat , a rendelés értéke szerint . A katalógusi ártól ( 100% ) egészen 35%  engedményig .  Természetesen a konkurencia kényelmes volt és a közeli nagyraktárból szerezte be az árut , ami ugye a 100% + 7 % a nagyraktár által kiszabott ár . Így nem volt gond jó árat szabni és nagyobb haszonra szert tenni mint a konkurencia .

Ennyit arról , hogy csak kitalálgatok , vagy van némi tapasztalat is  a témában . :-)

Előzmény: XANTIi (13808)