Igazság80 Creative Commons License 2023.11.28 0 0 1634

1:  A KAR KÖRzésre alkalmas testrész.  A forgóKARok és hajtóKARok is erről szólnak.  Azt meg nem is értem hogy a KÖRÖM-KAROM  szókapcsolatok hogy nem egyértelműek .  KÖRöm KÖRMÖL-KARmol. 

A KARIKA KARja szerinted?...  nem négyzet.))    Szerintem ez annyira egyszerű,  de most mit csináljak ezzel ha valaki ebben nem találja a kört. Én igen.  

A KIRÁLY  szóban nem vagyok 100% én sem hogy ide tartozó, bár ha arról szól a dolog hogy KÖRÜL vették őt, akkor már volna értelme egyértelműen KÖR értelemmel.   De ez attól függ mihez köthető a király szavunk.

A körben ábrázolt kereszt szimbólumok világszerte  megtalálhatóak, az még a sumereket is bőven előzheti időben.  De ez  KÖRÖSZT hangalak is volt,  azt nemigen vetted figyelembe.  Ez már majdnem hangalakban is körosztás.  

Van igeképző toldalékolásunk is, ami hangvázként szinte minden magánhangzót bevesz a buliba : 

nyarg-AL, zab-ÁL,  kez-EL  és itt ráadásul a kéz az KEZ mindössze, de ismerünk KESZtyűt is.  Akkor van csév-ÉL,  kak-IL,   dob-OL,  köz-ÖL,  szap-UL,  füty-ÜL, és itt sem ül le senki, hiába ÜL a pontos hangalak, ez a toldalékolás  BÁRMELY magánhangzó + L  hanggal tökéletesen ugyanarról szól.  És mégis 10 féle- képpen is működőképes... 

Előzmény: kitadimanta (1631)