voroskoia Creative Commons License 2023.11.26 0 0 33325

Sziasztok!

Most kezdek terepasztal építésbe, nincs semmilyen korábbi tapasztalat, vagy ismerős, aki segíteni tudna eligazodni. A véleményeteket szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy az alábbi felvázolt elképzelés működőképes-e:

Azt már eldönöttem, hogy digitális lesz a vezérlés és HO méretben fogom megvalósítani. Első körben egy Roco digitális kezdőkészlettel szerettem volna indulni, de erről végül letettem. Így alighanem nehezebb dolgom lesz, de opensource hívő vagyok, így kerülném a zárt megoldásokat.

Az aktuális elképzelés (kb 3 nap olvasgatás után) az, hogy veszek egy analóg kezdőkészletet (láttam, hogy szokás foglalkozni érával, meg témával, de őszintén szólva engem ez a része teljesen hidegen hagy) és azt fogom digitalizálni szépen lassan. (Van két fiam, fontos szempont, hogy valami az első perctől működjön, mert különben dráma lesz :-)

A vezérlést a DCC-EX rendszer biztosítaná, ehhez be fogom szerezni az oldalon felsorolt eszközöket.

A kiválasztott mozdony NEM652 csatlakozóval rendelkezik, ehhez veszek egy digitális mozdonyvezérlőt. Találtam Aliexpress-en is (érdemes próbálkozni vele?), de a digitools magyar, ezért elsősorban az ő eszközeiket szeretném használni, eddig mindenhol dicsérték őket.

A digitools DigiDrive és DigiSound között jól gondolom, hogy annyi a különbség, hogy az egyikkel jön-megy a mozdony, a másikkal meg csörög-zörög is?

Mi kell ahhoz, hogy egy gőzös füstölni is tudjon? Az egyik legmenőbb dolog, de még nem találtam róla semmit.

Ha a fentiekkel megvagyok, akkor elvileg lesz egy minimális pálya, rajta 1 mozdony, amit digitálisan tudok vezérelni.

A következő lépés az volna, hogy legyen 1-2 váltóm, amit tudok digitálisan vezérelni. Jól gondolom, hogy ehhez az alábbi eszközök szükségesek:

Lenne még kérdésem a foglaltságjelzéssel kapcsolatban is, de azt majd egy következő posztban. Előre is köszönöm a visszajelzéseket!