"Azért még Ura-nak is ott van egy lehetősége: ha nyeri az utolsó napi meccsét, 8-7-el esetleg
megcsípheti az egyik Komusubi-rangot (a másikra én is Takayasu-t tartom esélyesnek)."
Teljesen jogos észrevétel. Amikor az előzőeket leírtam, magam is gondolkodóba estem és az alábbiakkal szembesültem :
1./ Kyushu 2023 Banzuke : Aki 2023 eredmények alapján. Hokutofuji (M1e / 8 - 7 kk) komusubi w rangot,
Abi (M2e / 9 - 6 kk) komusubi e rangot kapott és például ott volt Asanoyama, aki (M2w / 9 - 6 kk) - ra
"csak" M1e ramgot kapott a kyushu 2023 Banzule - táblában.
2./ Ura jelenleg M1w / 7 - 7 eredménnyel áll, akárcsak Hokuseiho, aki (M7e / 7 - 7). Holnap éppen ketten
egymással kell meccseljemek. Nem mondom, hogy Ura esélytelen, sőt, ha épp azt nézzük, hogy egy
ilyen fifikás technikájú és még mindig igen gyors reagálású és ötletgazdag ellenféllel kerül szembe
Hokuseiho, biztos vayok abban, hogy a hórihorgas, magas tömegközéppontú és nem kis mértékben
lomha mozgású - gondolkodású Hokuseiho, bizonyzavarba hozható. Ura igazán sokat tett, épp ezen
mostani tornán is azért, hogy végre megugorhassa a Sanyaku magasugró lécet és - elmondhatom -
teljes szívből drukkolok neki. Mégsem vagyok egészen biztos abban, hogy 8 - 7 kk - val a Banzuke
"gyárosok" előlegeznek neki ennyi bizalmat - még abban az esetben is, ha holnap nyer. De remélem !
Emellett még az is emellett szól, hogy - számításom szerint - ha Takayasu lesz csupán komusubi, úgy a
Hatsu 2024 Banzuke táblában egyedül lenne Komusubi rangban. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy
egy ilyen helyzet előllhat - e és ha nem, ez mindenképpen Ura előléptetési esélyét javíthatja. Meglátjuk.