Igen, erröl en is mar olvastam.
PS.: egyebkent azt is olvastam a napokban, hogy egy israeli miniszternö azt a javaslatot tette, hogy a Gazastreifenben elö arab-iszlam vallasu/palesztinok reszere ne a területen legyen az ujjaepites, hanem mas területen, es a mas területnek a kiepitesere adjon össze a nemzetközi közösseg milliardos tamogatast.
Ezt a javaslatot en jonak tartom, mert Israel a humanitarius szünet utan tovabb fogja a területen a Hamas terrorszervezet leharcolasat folytatni, es amiatt hogy a Hamas terrorszervezet bizonyitottan a civileknek a hata möge bebujik, - meg jobban szet lesz löve a terület, vagyis valojaban lakhatatlan lesz.
Legjobb lenne az ha vagy Jordania vagy Libanon fogadna be a területnek a lakossagat, es a nemzetközi közösseg erre a ket helyre adna sok-sok szarmilliardot, ez egy celszerü megoldas lenne.
A területnek az igazgatasat meg Israel atadna a Hamas ellensegenek, a PLO-s Fatah-Abbasnak. tehat a terület tovabbra is a gyakorlatban es elmeletileg is arab-iszlam vallasu/palesztin kezben lenne. Azon a területen eredetileg Israel allamisaganak deklaralasanak az idejeben csak kb 500-600 ezer arab-iszlam valasu elt (akkor meg nem un palesztin ugye)
(Ez a terv szerintem meg Egyiptomnak is tetszene, mert megszünne a Hamas terrorszervezetnek az Egyiptomra valo közeli/közvetlen veszelye, mert ahogy szinten ma olvastam, Egyiptom vissza akarja a Gazastreifenbe azokat a palesztinokat zsuppolni maris, akik vagy közvetlenül okt. 7.-e utan onnan kimenekültek, vagy okt. 7.-elött valamilyen okbol mar egyiptomi területen voltak. Egyiptom volt az aki amikor jo hosszu evekig a Gazastreifen fölött uralkodott, akkor abszolute semmit sem tett azert hogy integtalja a területnek a lakossagat, tehat Egyiptomnak nem kellenek a palesztinok, ez tiszta sor.)