"Atamifujira visszatérve: nem hiszem, hogy korszakalkotó egyéniség lenne ő a szumóban..."
Egészen biztos vagyok abban, hogy nem az ! Nyilván még - csak nem is olyan méretes, mint ex-Ochiai (Hakuoho). És még az is lehet, hogy - ahogy Te is említed - a nögötte sorakozó Onosato sem az, akinek esetében meg vagyok győződve, hogy a tornán elért erdményével Ő is felkerül - szinte gyermekként -
a Makuchiba és azért ez már önmagában is jelent valamit. Ha mást nem is, az ilyen mondhatni gyerek- újoncok léte hitem szerint valamiféle garancia arra a változásra, amire már nagyon is szüksége van a
sumo-nak, még itt, a legmagasabb osztályban is. Ha mást nem is hoznának magukkal, mint aelyiben egységesek, mégpedig a megalkuvást nem ismerő, "az utolsó töltényig küzdő" harcosságukat. Nem véletlen az, ahogy - amikor az ember gyereke nézi az összefoglalót és hallja, hogy a csarnk levegőjében röpködnek az olyan bekiabálások, mint mostanság a Juryo-ban az O-no-sa-to, illetve a Makuchi-ban az
A-ta-mi-fu-ji. És persze, amikor Hakuoho még porondra lépett és szinte az újdonság revelációja volt az,
amivel a csarnok nagyérdeműje akkoriban szembesült. Valahogy nem gondolnáám, hogy fizetett-bérelt drukkerek lennének az elkövetők. Hitemre mondom, hogy ilyet legutóljára, vlamikor még Takanohana,
előtte meg Chiyonofuji tündöklése idején tapasztaltam. Málam mindenesetre nagyon bejön ez a dolog.