dave_dömper Creative Commons License 2023.11.19 0 0 7944

Ma láttam egy olyan mini - összefoglalót a mai (8.) napi makichi-ból, aminek az volt a címe, hogy "a nap

5 legjobb összecsapása". És valóban, mind az öt, egytől-egyig nagyon izgalmas - közdelmes meccs volt.

És a hab a tortán, a legvégére maradt, amikor Takakeisho és a küzdelembe 7 nap - távollétet követően visszatért Asanoyama állt fel egymással szembe. Itt és most nem szeretnék vissza-hivatkouni arra, amit pedzegettem még a torna elején, amikor megkérdeztem, hogy Asanoyama későbbi, visszatérést követő sorsolása hogy fog alakulni, amikor ismét dobogóra lép, valamint hogy esetleg ,olyan pótlólagos előnye származhat - e ebből az 1 - 7. versenynapi kihagyásból. És a mai összecsapásuk alkalmával mindketten szinte mindent bedobtak, amijük csak volt. Takakeisho a szokásos küzdőmodorában azonnal rohamozott,

de Asanoyama képes volt őt vissza / feltartani, majd a kis Ozeki mindent erejét - energiáját összeszedve feltett egy végső rohamra. Majdnem sikerrel. Csakhogy Asanoyama szinte mindent bedobva, képes volt feltartani őt és valami hihetetlen erőfeszítéssel visszájára fordítani Takakeisho - indította akcióját és ezt

az Ozeki, már nem volt lépes megkontrázni. Nagyon látványos akció - sorozat volt és meggyőződésem,

hogy Asanoyama-t a sikerhez az is hozzásegítette, hogy lényegében teljesen pihent állapotban állt ki a

mai napon, erre a meccsre. Valójában, mind a ketten önmagzkat múlták felül, ezen a mai meccsükön.