rumci:
A tankönyvekrôl: Kiskrampusz (az ötödikes lányom) matekkönyvébôl idézek: "Matematika 5. / Szerkesztette: Hajdu Sándor / Alkotta... bírálta... tervezte... / ©Dr. Czeglédy István, ... / ©Hungarian Edition Műszaki Könyvkiadó, 1993, 1999"
Köszönöm, tudom, a titkár meg Balázs Géza. A baj az, hogy a Mai magyar nyelvi tsz.-en soha senki nem veszi fel a telefont. Emilezni fogok nekik. Tudsz valami más elérhetôséget hozzájuk?
Ez nyelvi rovat vagy mifene. Ki tud az "elérhetôség" helyett valami kevésbé idétlen szót? (Rumci, nem cikizés, én sem tudok, komolyan érdeklôdöm az ötletek iránt. Magyarítás magyarból.)
http:
Azt jól tudtam, benne van a pakliban, hogy hazudnak. Vagy szándékosan, vagy tényleg úgy érzik, hogy övék a jog. Ettôl függetlenül megkerestem ôket is, mert úgy gondoltam, hogy amíg nem bizonyosság a Szabályzat szabad volta, addig ajánlatos velük jóban lenni, azaz békében. Az irgum-burgum bôven jöhet, az még népszerűsít is bennünket. Lesz sajtókampány is.
Nekem ez a vita magas a tankönyvekkel és Arany Jánossal. Ha úgy van, ahogy mondjátok, azt elszomorítónak tartom. Az idézésrôl meg lényegében ugyanazt mondtam, mint te. Szerintem összpontosítsunk a Szabályzatra meg az MHSZ-re.
Az Aachen-jeim után vedd figyelembe a vigyori jelet (magyarul smiley :-).