Ady Bandi Creative Commons License 2000.05.01 0 0 530
Én a http vagyok, csak ez dögös szoftver azt írja ki a másfél éve használt nick nevemre, hogy A nicknév még nincs aktiválva Elég érdekes miket bucherálnak itt.

"a tankönyv szinteizál, és nem közöl (elvileg) új ismereteket."
Attól még megírták. Begépelték, szerkesztették, lektorálták. A szerzői jog szerint, te szerzőnek minősülsz akkor is, ha fölteszed az internetre Arany János összes műveit. Azt nem terjesztheti senki a Te engedélyed nélkül. Ha beleteszel húsz tudatos hibát, és a másolatban ottmarad, az bizonyíték. Azért vagy szerző, mert Te szerezted, alkottad azt az elektronikus matériát.
Egyébiránt idézni mindenképpen lehet, hiszen egyetlen kritikai tudományos mű sem születhetne különben. Én már láttam olyan filozófiai tanulmányt, melyben csaknem teljes egészében idézve volt a szerzői jogvédelem alatt álló mű. Néha háromoldalas részletekben. Különben hogyan lehetett volna szövegelemezve kritizálni?

phls:
Az Aachenen ne lovagolj. Majd beleírjuk, nyúdzsörzit, a Bordeaux-ot, hadd térjen már el egy kicsit. Néha be kell egyet-egyet szúrni, másokat meg kihagyni. Itt valahol föltettem egy ilyen változatot, ami egy majdnem gépírási sebességgel történt átirat, és nincs az a bíró, aki jogtiprásért elítélné. Mert csak magyar nyelv és csak szükségszerű és véletlen egyezések vannak a Helyesírási Szótárral. A forrás meg az internet, a saját kútfő. Meg lehet lektort is kerekíteni. Meg recenzíiót is lehet írni róla. Meg sajtókampányt csinálni.

Előzmény: rumci (529)