A Szabályzatnak a kezdô oldalakon nincs feltüntetve a szerzôje. Az elôszavának végén írja, hogy a Helyesírási Bizottság dolgozta ki, s az MTA adja közre. A szerzôket próbálom elérni, üzenetet hagytam a hasbeszélôjükön, vissza még nem hívtak. Keddtôl ismét támadok. Egyébként ha az derülne ki, hogy jogilag helytelen a Szabályzat felrakása, akkor ez teljesen fgtlen attól, hogy az Akad. Kiadó fizetett-e a szerzôknek vagy sem. Az egy másik ügy, ôközöttük. Nem vagyok jogász, de lefogadom, hogy nem lehet semmilyen ©-s műbôl szabadon idézni 10%-ot. Az nagyon sok: gondold már meg, egy nagyobb műbôl egy egész fejezet! Úgy tudom, hogy kritikában, recenzióban lehet kisebb, a témához szükséges mennyiséget meg nem haladó terjedelemben idézni. Különben is, honnan vennél 20 honlapot erre a célra? Annak sok ám a fenntartási költsége!
Mit vétett neked Aachen városa? Hagyd már békén, hadd legyen benn. Vagy: minden földrajzi nevet ki kellene venni belôle, s aztán ezekbôl (meg, tudjuk, a magyar helységnevekbôl stb.) egy külön szótárat összeállítani. Sok minden egyebet lehetne csinálni.
A webhelyünkön fog futni a Lektor szóellenôrzô és elválasztó algoritmus, lesznek helyesírási meg nyelvművelô írások, esetleg helyesírási feladványok (Professzor úr: ?). Lehetne még foglalkozni magyarítással, szabályzatracionalizálással, egyéb nyelvi játékokkal stb. Majd kialakul, most kalapáljuk össze a céget. S ha lehet, ott lesz a Szabályzat is. Ha meg nem, akkor célba vesszük egy átdolgozott, egységesített és bôvített helyesírási szabályzat elkészítését.