diginewl Creative Commons License 2023.11.15 -2 1 33313

Csak azért írtam, mert kissé furcsának találtam

én is. Olvastad ezt?

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165080715&t=9043718

"Igaz, egy H0-ás ROCO E40-est lassú menetnél az 1F 2,8V kb fél centit viszi előre, viszont kicsit magasabb sebességnél (1/4) már 5-6 cm-t is halad a mozdony, 1/2 sebességnél meg már 10-12 cm-t is."

Ez alapján a fél centi kicsi. Kicsit több mint 1 cm-t kéne mennie. Így lenne lineáris a műsor. Nem az.

Miért? Nemtudom. Ha Neked van időd, járj utána. Nekem éppen elég bosszúság volt, hogy a gyári megoldás nem működött, és egy saját megoldást kellett kitalálnom, ami itt működik...

Bocs hogy leírtam, már bánom, hogy írtam róla, hiszen már ott tartunk a beszélgetésben, hogy megkérdőjelem az energiamegmaradás törvényét, pedig nem. Mert az energia megmarad, Te is tudod. Mindegy. Sajnálom, hogy nem ment át a mondanivalóm. Talán majd máskor.

Abban talán/remélhetőleg/valószínű/esetleg egyetérthetünk, hogy amikor a motor még nem éri el a saját optimális fordulatszámát, addig valószínű/esetleg/talán mégis több energiát fogyaszt (melyet hővé, stb emészt fel). Ezek forgó, kommutátoros motorok, nem léptetőmotorok. Ezzel talán mégsem kérdőjelezem meg az energiamegmaradás törvényét.

Előzmény: rezgaras (33312)