Hobbit_G Creative Commons License 2023.11.13 0 0 38678

Rönkben nem veszem, mert nincs időm szórakozni vele. Amíg haza se érek, de 3.5 éves lányom mást se mond, csak hogy apapapapapapapapapa addig nem tudok hasogatni :D

Más kérdés így hátra se tudnám vinni az udvarba a fát, nem utcára nyíló udvarunk van sajnos.

Youtube tesztet (pl szerelj házilag tipikus példa) hagyjuk. Amikor sok helyen le van írva hogy használd, ő meg úgy kezelte mint a fát persze elszökött minden előnye a brikettnek.

Faelgázon mikor próbáltam hamarabb leég gyak mint a fa, ellenben vegyesben, minimum levegőn vagy pillangó majd teljesen elzárva használom (ne legyen nagy huzat), akkor 10kg a fél puffert megtölti (750l kb) bő 70 fokkal, iszonyat energia szabadul belőle fel izzás közben.

2 teli kazán adag fa a puffer max 3/4-ére elég és lehet sokat mondtam ha levegő maxon és pillangóhoz nem nyúlok, csak a barometrikus huzatszabályzó van beállítva 20mbarra. Utóbbit mondjuk meg fogom nézni pillangóval játszva kicsit faelgázon (pillangó félig eltekerve mit csinál)

Ahogy néztem az a jó megoldás, hogy 1 adag fa, rendszer felmelegedjen rendesen, utána csak brikett vegyesbe, levegőt minimálisra és hadd dolgozzon. 

De tény, alapban kandallóban jobb a brikett. Az meglepett, hogy gyak elzárva minden levegőtől bő 1 órán keresztül szinte hő nélkül izzott, ahogy kapott levegőt beindult, mint ha mi se történt volna... Fával ilyet nem tudok :D

Sajnos szeretek tesztelni, nem csak ebben, másban is, szépen finomítom a dolgokat míg van értelme.

Előzmény: sankó36 (38674)