Látod Sla, itt is különböző véleményen vagyunk, nem csupán a hekkelés terén. Ha jól olvastam, akkor a topik azt mondja impicit módon, hogy az abortusz egy végső megoldás. Vannak olyan esetek, tele van velük a való életen túl az irodalom és a film, hogy ez bizony emberi tragédiák forrása. Nem tudom, te hány gyereket nemzettél és nevelsz.
Szaporodni jó, és kell. De az élet minőségéhez mindenkinek joga van (illetve csak lenne), a tudásról is ilyeneket kellene mondanunk.
Azért nem értelek, mert más oldalon te is tudsz pozitív lenni - a csatabárdos topikban való szereplésedet nem sorolnám ebbe a kategóriába.
Ha az abortuszt nem mint standard prevenciót tekintjük, és felteszem, hogy a topik sem erről szól, hanem az alapvető emberi jogokról, amit pl. a német nők úgy szoktak megfoglmazani, hogy "Az én hasam az enyém".
Gyönyörűek az elvek, amiket hangoztatsz. De ha ismernéd a biológia, illetve az orvostudomány aktuális eredményeit, akkor meg lennél lepődve, hogy gyereket nemzeni mégis csak munka. Én úgy emlékszem, hogy lényegesen több azon esetek száma, amikor a fogamzás után a a megtermékenyített petesejt be sem ágyazódik, vagy ha mégis, akkor igen korai stádiumban leáll a fejlődés. Az e téren nálam profibbak biztos tudják az erre vonatkozó statisztikai adataokat.
Kérdés: ezeket az "abortuszokat" kinek a számlájára írod? Ezeket is meg kellene szülni? Ezekért ki a felelős? Mit kell tenni pl. egy Down-kóros magzat esetében? Mit kell tenni a más, súlyos károsodással születendő gyermek esetében? Te mit tennél?
kopasz indián
(hímnemű)