Paradoxie Creative Commons License 2000.04.29 0 0 436
Udvozlet mindenkinek!

A szombat 15.00-as Startrek Voyager egyszeruen profi munka volt a rendezostabtol.
Osztom tobbek velemenyet miszerint a Voyager haladva az evadokkal egyre jobb lesz.
Mondom ezt mint aki latta az osszes ST:Next Gen. /ST:DS9 /es a Sat1 en levo Voyager epizodot.
Bar sokat kell meg dolgozniuk a szerzoknek hogy a Next Generationt behozzak mert nalam meg mindig az a best. De ugy tunik a voyager helyzete hasonlo a DS9-ehoz. Az elso reszek abban se voltak olyan eredetiek. Mondhatni a Dominion hozott valtozast a helyzetbe, a Voyagernel is van szamtalan ilyen tenyezo ami arra var ,hogy kihasznaljak ...

De a mai epizod az valami fantasztikus volt.
Bar nehany kerdest felvet a temporalis fizika - a borgal kapcsolatban miszerint az idoben torteno transmissio igen helyfuggo legalabb is nagy erosito kell a tavolsagok lekuzdesehez. Bar ez szerintem eleg valoszinutlen lenne, tobb epizodban volt mar ra pelda hogy a Borg ennek ellenkezojerol tett tanubizonysagot.

De ha ez meg igy is van logikatlan a First Contact mert ott visszament a borg az idoben mikor a Cube elpusztult hogy onnan(multbol) asszimilalja fajunkat, ezt meg seven is tudja tobbszor emlitette meg a sorozatban, na tehat azt mondom en , hogy ha a borg csak igy sity-suty kuldozgethet uzenetet a multba miert nem asszimilalaja az emberiseget ugy hogy a multba kuldi az uzenetet ... bar a borgtechnologia a multban nem lehetett olyan fejlett mondhatna egy rendezo (bar ez a first conntact miat valoszinutlen)vagy de akkor meg miert nem vegezte el az idoutazast meg a borgterben meg a technologiat is atadhatta volna az akkori borgoknak elosegitve ezzel az asszimilaciot a jovoben ...

Szerintem vigyazni kene milyen "technologiat" adnak egy fajnak mert e meg visszauthet elkovetkezo epizodokban.

Egyebkent a megvalositasa a resznek jo a fagyott Voyager a jeg alatt konzervalt holttestek ... azt viszont mar tulzasnak tartottam hogy LaForge volt az elfogo foderacios hajo kapitanya/parancsnoka (?), de a hosi halal amit a cillagflotta ket renegatja halt nem hagyta magat atsugaroztatni igazan impozansnak talaltam ez inkabb egy kicsit marki vonas ja meg a regi TOS egyik romulanos epizodjara emlekeztetett, meg a kulonbozo idosikokban mozgo cselekmenyszalak az epizod vegen a Kimtol kimnek uzenetben teljesednek ki igazan ott az epizod csucsa (szerintem)/(izlesek es pofonok)

Na lehet ez hosszura sikeredett bar eddig is sokat olvastam a forumot es voltam mar mas ehez hasonlo levelezgetos "parodiaban" (aki komolyan csinalja ezt attol elnezest kerek de szerintem a szemelyes kapcsolatok eredetibbek erre is van St epizod - aki akarja megnezi en nem arulom el a cimet)
Ennyi fert bele ebbe a remelem tartalmas hozzaszolasba.