_cvisoma_ Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83695

Nem csak hogy összecsapták, de mély, átfogó és megalapozott koncepció nélkül, csak az épp soron következő filmre (se) koncentrálva csináltak valamit, amitől a lehető legtöbb bevételt várták.

Az R1 üdítő kivétel, ráadásul azt bizonyítja, hogy igenis tudtak volna jó ST-t is csinálni, ha lett volna akarat, és rászánták volna a kellő erőforrásokat. Emiatt még inkább elkeserítő, hogy olyan lett, amilyen.

Nekem a PT-ben az Anakin-Vader átalakulással az volt a bajom, hogy pont a végét, az emberi torzóból fekete maszkos embergéppé alakulást nagyolták el, különösebb magyarázat és narratíva nélkül. Kifejthették volna, hogy milyen életfunkciók nem működtek maguktól, milyen gépekkel kell helyettesíteni, hogyan tudják azokat a testébe/testére applikálni, ki és milyen elgondolás alapján tervezte a maszkot, hogyan tud mindezekk együtt élni, miért és hogyan szükséges számára a meditációs fülke, stb. Szerintem 10 percet igazán rászánhattak volna erre.

A Hobbitról azt olvastam a készítők nyilatkozataként, hogy az eredeti írásmű kevés volt az előre kikötött 3*3 óra filmidő megtöltéséhez, ezért ők maguk költöttek hozzá eseményeket. Kérdés hogy ez mennyire vált a filmek hasznára, vagy inkább kárára...

Előzmény: Biga Cubensis (83694)