_cvisoma_ Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83691

Az én véleményem:

A Disney célközönségét nem érdekli, hogy az amit lát, az a nagy egész történet részeként következetes-e, csak az akció meg a látvány számít, meg hogy minden újabb filmmel valami nagyobbat, látványosabbat csináljanak, a lehető legkevesebb szellemi tőke (értsd gondolkodás, tervezés) befektetésével.

Tolkienről azt olvastam, hogy ő egész életében csiszolgatta, finomította a mondavilágát, és sokszor megváltoztatott vagy kibővített már korábban megírt részleteket annak érdekében, hogy az egész minél kerekebb, egységesebb, konzekvensebb legyen. Ha a Disney is így kezelné az SW világát, akkor nem lenne semmi gond. Persze az SW-nél a már megírt/bemutatott részeket nem lehet megváltoztatni, ezért úgy kellene továbbvinni/belefűzni a szálakat, hogy hűek maradjanak a történet egységességéhez, és ne tegyék értelmetlenné azt, amit eddig láttunk. Pont ez az értelmetlen csapongás, következetlen történetvezetés, előző rendező filmjének megtrollkodása, stb. az, ami miatt hulladéknak tekintjük a Disney szinte teljes SW munkásságát.

Ez a fő probléma, ezt már sokan sokféleképpen leírták itt véleményként. Én se mondtam nagy újdonságot, csak csatlakoztam hozzájuk.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83690)