altimus Creative Commons License 2023.11.07 0 3 11650

Vannak gyűlöletre bújtó vallások (iszlám), vannak szeretetre ösztönző vallások (buddhizmus), van mindenféle vallás. Az indoktrináció, a vallási fanatizmus sokféle megközelítést kitermelt magából. Az alapkérdés az, hogy az iszlám vallás mit is akar? Hódító vallás, ami nem ismer másságot, kompromisszumot ... Magában hordozza az erőszakot, a nem iszlám ember megsemmisítését.

Alapból szét kellene az államot és a vallást választani, de ebbe sok ország nem partner. Még a szekuláris magyarországon is több mint egy évtizede látszik a visszarendeződés, az erőszakos keresztényizáció. Úgyhogy a vallási fanatikus iszlám világ radikalizálódásán nincs mit csodálkozni. (A zsidó vallás nem hódító, inkább kirekesztő. A zsidókon belül is vannak extrém fanatikusok, de ők a lájtos, szekulárisabb zsidókat támadják, nem a külsőket, nem zsidókat.)

A világnak meg kell találni a megfelelő választ és reakciót a folyamatosan növekvő lélekszámú iszlám vakhitűekkel szemben. Ez lehet háború, radikális izoláció ... Én nem tudom a megoldást. Abban viszont biztos vagyok, hogyha a nem iszlám világ a toleranciát és a békés egymásmellett élésre való törekvést válaszja, akkor a muszlimok el fogják vágni mindenki torkát. Le leszünk fejezve mind. Előbb a zsidók, aztán a keresztények ... szépen sorjában. A világ kalifátusig és a globális sarijáig.

Előzmény: X700 (11647)