Szia
Köszönöm mindenkinek.
Rá fogok nézni. Ránézésre nincs gondja, rá kell mérnem.
Ugyanakkor sztem ladomat 21-60 játszik a fordulattal, ehhez sose nyúltam, nem állítottam sehova sem. Eddig bármi és bárhogy égett benne a keverő 60-65 között enged be vizet keverve, kifelé meg a beszélt 70-72 fok euroster 11z szerint ( ezt most nem használom másra, nem jó ladomattal puffertöltésre, ahogy teteje bemelegszik hajlamos kikapcsolni a töltést mondván puffer melegebb, mint a kazán vize, keringés nélkül meg füst megy fel, meleg ki, érzékelő amint érzékeli a hőt bekapcsol, de akkor már bőven 80 felett jár belül)
A puffert tegnap bő 2 óra alatt 50%-ban meg felnyomta 60 fölé, fent 70 volt, (20 fokról indulva, 1500l tartály) ezért gondolom olyan nagy gond nem lehet, ráadásul tegnap játszottam a pillangóval is kicsit, félig zárva, felügyelet mellett, mellette melóztam lent, lehetett hallani kissé kisimultabban égett, de a füst gyak ugyanannyi volt, töltési hő szintén, mint teljesen nyitott állapotban. A barometrikus huzatszabályzó kéményen az előírt 20-25mbar-ra van állítva, begyújtás után szinte azonnal nyit kicsit, ha belendül rendesen meg folyamatosan adja a fals levegőt neki.
Füst szinte semmi. Kazánban, kéményen nem látszódik, hogy fűtök.
Azt érdemes tudni új kémény, szigetelt, külső. 180-as kint, bent már szűkítve 150. Kémény magassága 10 méter.
Az simán lehet ladomat megemeli a szállítást és így tartja 10 fok különbségen a töltést. Van rajta vmi gomb, amivel állítható, kérdés van-e értelme belenyulni