CsabA Creative Commons License 2000.04.28 0 0 84
Nahát Antall igenis meg tudta válogatni az embereit, az volt nála a szempont, hogy egyrészt hülyébbek legyenek nála, hogy ő tűnjön a legokosabbnak, másrészt a rokonai és ismerősei közül válogatott. Ez utóbbi azonban szerintem teljesen természetes, hogyan tudnál vadidegenekkel együtt dolgozni, ahol gyors eredményes csapatmunkára van szükség. (Pontosabban lett volna, de ezt hagyjuk.) Másrészt az, ahogy meg tudta tartani a koalíciója határozatképességét a Parlamentben Torgyán és Csurka távozása után, az azért nem semmi teljesítmény volt, akár mennyire is nem volt szimpatikus az a módszer, amivel elérte. Azaz szerintem nagyon is tudta miket csinál, és azt nagyon pragmatikusan és határozottan véghez is vitte, ilyen értelemben Antall igeni is jó politikus volt, az más kérdés, hogy ezek a húzásai szerintem gátlástalanul erkölcstelenek és etikátlanok voltak, de ilyen értékeket a politikában keresni teljesen reménytelen. Ahogy a plitikusok jelmodatát megfogalmazta Asimov: Ne hagyd, hogy erkölcsi érzéked megakadájozzon a helyes cselekedetben.
Előzmény: Billabong Joe (83)