Nálam úgy van, hogy a Train áll egy mozdonyból, és egy vezérlőkocsiból, betétkocsit nem teszek bele, az a része tényleg nem működik, rákérdeztem a Roconál is, nem tudja az app.
Csak úgy tudsz egynél több személykocsit együtt kapcsolni, hogy azonos címre teszed őket, ez ugye nem mindig jó megoldás, ha mondjuk végzárat csak a legutolsó kocsin szeretnél kapcsolni, az azonos cím ezt nem tenné lehetővé szerintem.
Szóval ha a mozdony össze van hangolva a vezérlőkocsival akkor a mozdonyt mozgatva (fontos hogy a tain-en belüli mozdony legyen ilyenkor irányítva) akkor működik rendesen iránynak megfelelően a vezérlőkocsi világítása.
Irányváltáskor ha a mozdony tol, akkor lekapcsolom a világtását, és külön kapcsolom a végzárat manuálisan a megfelelő oldalon.
Betétkocsik/személykocsik esetében nálam 3 megoldás van:
1, teljesen független címen kapcsolható a dekóderrel ellátott kocsi, itt mindegy, hogy sima vonatba, vagy ingavonatba van besorozva a kocsi
2, vezérlőkocsi dekóderéről működik a betétkocsik utastérvilágítása, nekem csak motorvonatoknál illetve a Railjetnél van ilyen, mert ezek a betétkocsik nem rakhatók össze így mással, de itt nem is baj
3, Fixen világító személykocsi - ezen semmit se lehet kapcsolni, mindig világít.
Remélem tudtam segíteni.