Shingen Creative Commons License 2023.11.01 0 0 1816

Szia!

Megjött az adapter, hát vannak hibái, de használható vmennyire.

Elsőnek ami probléma volt az én flexemet nem tudtam bele rakni nagy volt neki tokmánya (vagy nem tudom minek nevezik azt a részt ahová a szikravetőt lehet felrakni).

Fater bosh flexe az meg kisebb így azt simán bele tudtam rakni.

Másik gond amibe ütköztem nem tudtam szalagot beállítani hogy fusson rendesen, mert ha a flexnél jó volt az első görgők szélén futott, ezt úgy tudtam eszközölni beraktam oda alátétet így kijjebb jöttek a görgők úgy már jó volt.

Csak azzal meg az a baj ami van hozzá tengely így már rövidebb a menetes rész másik oldalon alig tudod belekapatni csavart nem sokat megy bele, kb csavar feléig, ami nem igazán jó, ilyen tengelyt meg nem lehet kapni max esztergáltatni.

Mert amin a görgő van ott csapágyak miatt vastagabb és sima, a menetes rész keskenyebb és a plusz alátéttel kevesebb a menet a túloldalon.

De így már jól futott a szalag.

Itthoni késeket elég jól megéleztem vele, aztán probáltam vastag vasat csiszolni.

Na itt jött következő probléma gyenge a rajta lévő rugó, mert ha nekitoltam rendesen a vasat megállt a szalag szinte.

Ha kézzel lenyomtam a feszítő görgős kart akkor vitte a vastagabb vasat, flex kezdett erőlködni lehetett a hangján hallani, de vitte csak így egy kézzel nem túl biztonságos.

Hát ezek lennének a gyerek bajai, de használható.

Ami megint probléma nem nagyon lehet szalagot kapni hozzá itthon.

590x30 mm a szalag, de 590 hosszú sehol sincs.

Gondoltam ha vastagabb szalag lenne nem lenne baj, mert max elvágom 30 mmre, de hosszba sehol sem találok.

Így most nem tudom megtartsam vagy visszaküldjem.

Előzmény: jamesz64 (1811)