Szia!
Megjött az adapter, hát vannak hibái, de használható vmennyire.
Elsőnek ami probléma volt az én flexemet nem tudtam bele rakni nagy volt neki tokmánya (vagy nem tudom minek nevezik azt a részt ahová a szikravetőt lehet felrakni).
Fater bosh flexe az meg kisebb így azt simán bele tudtam rakni.
Másik gond amibe ütköztem nem tudtam szalagot beállítani hogy fusson rendesen, mert ha a flexnél jó volt az első görgők szélén futott, ezt úgy tudtam eszközölni beraktam oda alátétet így kijjebb jöttek a görgők úgy már jó volt.
Csak azzal meg az a baj ami van hozzá tengely így már rövidebb a menetes rész másik oldalon alig tudod belekapatni csavart nem sokat megy bele, kb csavar feléig, ami nem igazán jó, ilyen tengelyt meg nem lehet kapni max esztergáltatni.
Mert amin a görgő van ott csapágyak miatt vastagabb és sima, a menetes rész keskenyebb és a plusz alátéttel kevesebb a menet a túloldalon.
De így már jól futott a szalag.
Itthoni késeket elég jól megéleztem vele, aztán probáltam vastag vasat csiszolni.
Na itt jött következő probléma gyenge a rajta lévő rugó, mert ha nekitoltam rendesen a vasat megállt a szalag szinte.
Ha kézzel lenyomtam a feszítő görgős kart akkor vitte a vastagabb vasat, flex kezdett erőlködni lehetett a hangján hallani, de vitte csak így egy kézzel nem túl biztonságos.
Hát ezek lennének a gyerek bajai, de használható.
Ami megint probléma nem nagyon lehet szalagot kapni hozzá itthon.
590x30 mm a szalag, de 590 hosszú sehol sincs.
Gondoltam ha vastagabb szalag lenne nem lenne baj, mert max elvágom 30 mmre, de hosszba sehol sem találok.
Így most nem tudom megtartsam vagy visszaküldjem.