Üdv,
1. "bolgár fajták" (és szlovák fajták): nem olyan jók mint a lengyelek.
2. íz toplista: nekem is növekvőben vannak a somok, csak felnőtt (8-10 éves) fa ad
a fejtajelleget teljesen megmutató termést.
A zúj fajták nagyok, finomak. Leírások (és eddigi kóstolás alapján is) alapján a legjobbak:
Safer, Schönbrunner Gourmet, Matador, Starokijevskij, Elagantnij, de a többi új is biztos finom, mindegyiki kicsit más, érési időben, alakban, vagy hogy pl. aszalódik-e, cukortartalom, de ami savasabb az ízletesebb is...
3. "lehet valahol berkenye termést kapni elfogadható áron?" ha házi berkenéyre gondolsz:
nem tudom, de friss fogyasztásra nem szállítható, mert szottyosan jó. kicsit monyákolós összeszedegetni, mert nem egyszerre érik, cefrézni is így nehezebb és a lékihozatal sem jó.
de amúgy a pálinkák királya :)