RJancsi Creative Commons License 2023.10.25 0 0 71607

Olvasom az Érdi újság legfrissebb (ma bedobott) számát. Újra indul a LED csere program. Azok indulhatnak, aki az előző körben nem tették vagy lemaradtak róla. Eddig OK engem mégis bosszant a dolog. Ugyanis megpróbáltam az első körben pályázni, mert házunkban ugyan elég sok "energiatakarékos" fénycső van, de vannak hagyományos és halogén izzók is és a LED mégiscsak "zöldebb"'. 

Simán elutasították a pályázatomat, mert már így is túl "zöld" vagyok. Saját költséggel, állami támogatás nélkül évekkel ezelőtt napelemeket szereltettünk fel a tetőre. Ezáltal valóban jelentősen csökkent az áramfogyasztásunk. De sosem gondoltam volna, hogy ezt azzal jutalmazzák, hogy kizárnak egy energiatakarékossági programból. Ha hagytam volna mindent a régiben, hagyományos 100-as izzók világítanának mindenhol és nem költök napelemekre, akkor kapnék LED izzót. Mivel többet tettem a környezetért, nem kevés pénz áldoztam a megújuló energia hasznosítására így kizártam magam a LED csereprogramból. Aki meg csak nyavajog, hogy sok a villanyszámla és tátott szájjal várja a sült galambot, pontosabban a LED cserét az jogosult rá és támogatják...