Szerintem a korábbi nevek azért voltak jók, mert ezek végülis univerzális tulajdonságok/szerepek, "Bosszúálló", "Rettenthetetlen", "Kivégző", ami minden nyelven jól mutat/érthető. Én jobban örültem volna, ha minden földi kapcsolatot mellőznek, és nincsenek olyan nevek, mint az említett Eye of Sion, Xyston, de a Chimera is eléggé a földi mitológiából van.
Én eleve nem hoztam volna be egy még nagyobb hajót, így átugrom a kérdést, hogy minek nevezném :)
A Mando/Ahsoka legalább ebbe a hibába nem esett, praktikus közepes méretű új köztársasági cirkálók vannak, a Birodalom maradéka is Arquitens/Gozanti méretű kis cirkálókkal operál, és Thrawn egyetlen ISD-je is nagy harcértéknek számít.
Szerintem a rajongók nem bánták volna, ha újra láthatják az Executor osztályt a ROTJ után. Én nem unom az ISD-ket sem.
Egyébként ha az Executor pusztulása arra figyelmeztetett, hogy nincs jövője a gigahajóknak, akkor Snoke sem sokat tanult ebből, sőt építetett egy még nagyobbat, ráadásul azon is lakott, így a hajó elpusztításakor pont úgy járt, mint Tarkin vagy Palpi. De lehet, már most is túl sokat beszéltem erről, mert a mini HCS megalézerrel rendelkező ezernyi Xyston még fantáziátlanabb húzás volt...