A baloldal jelentős része által démonizált, fasisztázott, nácizott Jorda Peterson ezt tette közzé:
"Hasznos olyan emberekkel beszélgetni, akikkel nem értesz egyet
Hasznos olyan emberekkel beszélgetni, akikkel nem értesz egyet különböző okokból. Az egyik, hogy a politikai irányultságod nagy része a biológiai temperamentum, sokkal több, mint amit az emberek gondolnak.
Például a baloldali emberek – liberálisok – magasan vannak a „nyitottságnak” nevezett tulajdonságban, amely az öt nagy személyiségjegy egyike, és az absztrakció iránti érdeklődéssel és érdeklődéssel társul az esztétika iránt. A liberális politikai hajlás legjobb előrejelzője. Alacsony tulajdonságú lelkiismeretesség, ami különösen kötelességtudás és rendezettség.
A konzervatívok pont az ellenkezője. Magas a lelkiismeretük, kötelességtudóak és rendezettek, és alacsony a nyitottságuk. Ettől igazán jó vezetők és ügyintézők, gyakran üzletemberek, de nem túl jó vállalkozók – hiszen a vállalkozók szinte mind a liberális típusokból merülnek ki. Ezek tényleg alapvetően biológiailag megalapozott különbségek. Úgy gondolhatnánk rájuk, mint különböző lehetőségek és korlátok, és minden bizonnyal különböző módok a világ szűrésére. Mindegyik különböző temperamentumos típusnak szüksége van egy másik típusra.
Egy dologra érdemes emlékezni, hogy az emberek tényleg másképp látják a világot. Nem csupán arról van szó, hogy rosszul informált vélemények birtokában vannak. Ezért először is nyújtsd ki a kezed, és mondd: „Értem, hogy te máshogy látod a világot, mint én, és megértem azt is, hogy neked is van hely, nekem is hely, pedig az nem ugyanaz a hely. ”