Vuduman Creative Commons License 2023.10.22 0 0 83585

Ez az "megmondás" egy komplett f...ság :)

Nem a tiéd, a Matthew gyereké.

habár a filmjeit szerettem.

Nálam kb. egál azzal, hogy " de hát sose hallottunk róla az OT-ben...

Tényleg? A

A SW-ban már gyerekként is megfogott hogy mik történhetnek még ebben az univerzumban.

A kulcsszó az "univerzum".

Ami mint tudjuk a híres Steven Seagal film óta "olyan jó nagy".

A Disney nem ott b...ta el  hogy nem a Skywalkereket helyezte középpontba.

Ott b...ta el, hogy mindenféle jöttmentet kinevezett a Lucasfilm élére, akik behúztak más jöttmenteket és megszületett az ST.

A Bad Batchben több ötlet van mint a három főfolyamú mozifilmben együttvéve.

A 2. évadban akármeddig el tudtam volna nézni, hogy a Birodalom hogy cseréli le a klónokat és az ezekkel kapcsolatos konspirációkat.

Ha meg valami bővítette az univerzumot, az a TCW meg a Rebels.

Minden hibájuk ellenére.

A Skywalkerek sztorija le van zárva a Jedi visszatérben, tökéletesen.

A ST hibája (de nem a legnagyobb) hogy fontos szerepet akartak adni a régieknek.

Röviden: a Disney ott b...ta el hogy rossz sztorikat rosszul csinált meg.

Talán furán hangzik, de jó sztorival, jó karakterekkel nem lett volna nehéz jó filmeket csinálni.

Aki játszotta a Battlefront 2 kampányát, vagy a Jedi Fallen Ordert/Survivort az tudja mire gondolok.

A legtöbben nem, vagy csak háttérként szerepeltek a klasszikus hősök.

Ide lehet sorolni az Old Republicot is, vagy akár a Jedi Outcasteket...pedig azoknál inkább a játékélmény vitt, mint a sztori. Mégis jobb történetük volt mint a ST filmeknek.

Érdekes, hogy videójátékokban meg rajzfilmekben tovább tudták vinni a SW érzést, az élőszereplős cuccaikkal meg a földbe állították.

Szinte mindennel egyetértek az Ahsokát szidókkal, de azt megjegyzem hogy:

a. Valamiért folyamatosan SW érzésem volt, annak ellenére hogy kiherélték a karaktereket és Thrawn úgy néz ki mint Data parancsnok avatarja :) Értem én hogy az Andor mennyire jó, de a mai napig nem bírtam végignézni. Bobba Fett dettó. Basszus, ha egy galaktikus fejvadászról nem tudnak jó sorozatot csinálni, akkor miről tudnak? Az eredeti Csillagok háborúja könyvben/filmen mikor megmutatják Vader hajóján a fejvadászokat, abban több kaland van mint a Mandaloriai/Bobba Fettben együttvéve. Megjegyzem, valamennyire ott is Filoni Bo Katanja működött egyedüliként. Meg a kínai fejvadász csaj pesztra. 

b.  A két új antagonista, mint karakter, nekem bejöttek. Annyira érdekes lenne kibontani őket egy jó íróval, meg rendezővel. 

c. Filoni a TCW/Rebels miatt többet érdemel mint a fika áradatot. Az Ahsoka (ha emberi időközönként folytatnák és nem felszopás lenne a mozifilmhez) még kiforrhatná magát. A legendás ST sorozatok első évadjai se voltak túl erősek.

Előzmény: Biga Cubensis (83576)