Totikus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 6
Na itt az én beszámolóm is... Foleg a Rhapsody miatt jöttem el, de egy pár hónapja elkezdtem ízlelgetni a Stratovarius és a Sonata Arctica zenéjét is, az utóbbit csak egy pár szám erejéig, a Stratot részletesebben.
A Sonata Arctica nagyon kellemesen meglepett, teljesen profik voltak, nem is görcsöltek meg semmi, és a három általam ismert dal közül a két jobbikat (FullMoon (a Run Away-os) és My Land) el is játszották. Az énekes mindent teljesen tisztán hozott, többiek meg teljesen profin és elég virtuózan játszottak.
A Rhapsody elejére sikerült elég közel kerülnünk a színpadhoz, aminek meg is ittuk a levét, mivel a koncert kezdetétol eléggé elkezdett tombolni a közönség ott, ami egy kicsit el is rontotta az élményt (az ember nem tud annyira a zenére koncentrálni, ha közben a testi épségéért küzd). Amúgy a Rhapsodyról hallottam, hogy éloben nem az igazi, és tényleg kicsit csalódás volt... eleve kb. háromszor olyan hangosra kellett volna venni a szintit és a szimfonikus betéteket, de az éneket és a gitárt is elég szarul lehetett hallani, szóval gyenge volt a hangzás. És egy Rage Of The Wintert v. egy Legendary Tales-t még elhallgattam volna. Egyébként aki látta valaha a Sat1 Comedy Show-t, attól kérdezném, hogy nem gondolta-e, hogy elég nagy hasonlóság fedezheto fel a Rhapsody basszusosa és Ingolf Lück, a Comedy Show fonöke között? Persze lehet hogy csak az én hülye fejem vesz észre ilyeneket...
Stratovarius viszont nagyon jó volt, és tetszett hogy egy pár meglepetést is tettek a musorba (vetítés, hab). Egyébként nem tunt fel senkinek, hogy elég rövid volt a koncert? Telhetetlen vagyok, de kb. 5 nótával többet vártam tolük, különösen hogy írt is valaki egy korábbi koncertrol az Infinite turnén, ahol többet játszottak, így azért hiányzott a Million Light Years Away, Will The Sun Rise? és a kedvenc Strato dalom, a Season Of Change. (Ugye csak másfél óra volt?). Az Against The Wind, Speed Of Light, Millennium szerintem nem kellett volna annyira, mint ezek (persze lehet hogy csak én érzem így, mert nem szeretem igazán az ilyen fénysebességu számokat). A legjobb pillanatok így számomra az Infinity, Paradise, Forever, Kiss Of Judas típusú nóták voltak. De láthatólag jól érezték magukat a Strato tagjai. Jens eloadta a "sör az egyik kézben, fénysebességu szóló a másikkal" c. mutatványt :) Amúgy én is valahol jobb elöl voltam a Rhapsody vége-Strato eleje környékén, de aztán elmenekültünk-sodródtunk és sokkal kellemesebben élveztük az egészet picit hátrébbról.
No ennyit, aztán várom a következo jó koncertet, remélem hamar lesz. :)
Totikus