gyere a papához Creative Commons License 2023.10.17 0 0 1810

Én nem állítottam olyat, hogy 1850 wattos, csak belinkeltem ez első kis csiszolót, amit találtam. Ezek a kínai, vagy valamilyen dzsunkán gyártott kis szerszámgépek, sarokcsiszolók is, teljesen hamisan megadott gyári/kereskedői adatokkal rendelkeznek. Ami rá van írva, azt el kell osztani 3-mal, vagy néggyel. Így ez persze a kolléga sarokcsiszolójára is érvényes lesz, kivéve, ha valami nagyon márkás, minőségi van neki, de azt nem hiszem. Ebből következően, ha a névlegesen 1850 W-os kínai sarokcsiszolójára kapcsolja rá az adaptert (ami valójában 250 W), akkor is ugyanott van, ahol a part szakad.

Persze ez a késkészítés... szóval, azt azért többféleképpen is meg lehet oldani. (Onnan tudom, hogy én készítek késeket.) Nyilván az a fasza, ha minél több(féle), és minél jobb szerszámunk van hozzá. De kinek van mindenféle? Így azzal főzünk, ami van. Én pl. az első, durva alakítást a kovácsolással végzem, utána jön a sarokcsiszoló, majd a szalagcsiszoló, utána még esetleg  kézzel is reszelgetek rajta, (már ha nem annyira kemény az acél, hogy ne vigye a reszelő), utána az él kialakításán nagyon sokat gályázok kaszakővel (mert az edzés után még van kb. 1 mm vastag éle, és azt már nem akarom szalagcsiszolóval "hőkezelni"), majd a végén csiszolópapírral finomítom, és a legvégén, ha tükrös lesz, még polírozom is. Tehát azért ez egy összetett dolog, nem csak a csiszolószalag dolgozik benne, és kis ügyességgel annak a szerepét lehet csökkenteni. Ill. nyilván, ha nincs másik, akkor a semminél jobb egy kis szalagcsiszoló is. Ilyesmire próbáltam utalni az előző hsz-omban.  

Előzmény: jamesz64 (1807)