Nagyjából azt írja, mint amit én tegnap.
Kolozsvári szalonna
"Az izraeli határidő lejárta után nem sokkal arra vár a fél világ, hogy mikor indulnak meg a tankok, bombázók és gyalogos katonák Gázába, hogy felszámolják a Hamász terrorista szervezetet. Tudom, hogy már korábban is beszéltem erről, de nem tudom szó nélkül hagyni azt, hogy vélhetően civilek lemészárlásának leszünk mindannyian szemtanúi a Nyugat teljes támogatásával. Megértem azokat, akik felháborodtak és gyűlölik a Hamászt azért, amit elkövettek. Ezért minden egyes szereplőt felelősségre kellene vonni és méltón megbüntetni, de egy egész nemzetet, civileket, ártatlanokat büntetni véleményem szerint nem elfogadható. Itt ugyanis nem embargóról van szó, vagy arról, hogy megnehezítik a Gázában élők életét, hanem vélhetően arról, hogy a régiót át fogják fésülni és végeznek mindazokkal, akik vagy ellenkeznek, vagy az izraeliek szerint terroristák.
Én egyik oldal pártján sem vagyok, én a civilekért aggódom, akik akarva-akaratlanul is áldozatául fognak esni a háborúnak. Az ugyanis, hogy pár napot kaptak arra a gázában élők, hogy hátrahagyják mindenüket és elmeneküljenek, egyszerűen nem elegendő. A XXI-ik században már nem múlt századbeli taktikákat kellene bevetni, hiszen az emberélet ennél sokkal fontosabb. Már így is látni, hogy milyen feszültség alakult ki a felek között – újságíró meggyilkolása és egy másik fegyverrel fenyegetése – és a helyzet csak romlani fog akkor, amikor az izraeli erők bemasíroznak Gázába, teljes letámadást indítva. Sokak szerint az IDF, vagyis az izraeli hadsereg csak a terroristákkal fog leszámolni, és akik esetleg még ezen kívül áldozatául esnek a harcoknak, azok egyébként is támogatták azt a Hamászt, amely többek között gyermekeket mészárolt le az Izrael elleni terrortámadás alkalmával."