smile64 Creative Commons License 2023.10.05 0 2 83372

Én istenbizony akartam szeretni ezt a sorozatot. Volt is benne jó dolog, nem azt mondom, hogy teljesen szar. Hangulata bejött, a színészek között van nagyon jó, karakterek többnyire érdekesek (mondjuk fura mód pont a címszereplő a legkevésbé, de mindegy). Na de a történet...

Annyi ostobaságot sikerült összehozni, hogy egy idő után már a suspension of disbelief se nagyon akar működni.

Például a végén. Ezra mi a nyavalyáért száll ki a hajóból talpig rohamoszi-páncélban, sisakkal a fején? Az úton nem volt ideje levenni, vagy mi? Vagy neki is this is the way? Nem, dehogy, nyilván azért, hogy ráfoghassák a stukkert, amikor előmászik a giccses gőzfelhőből, meg hogy Chopper odamehessen hozzá, mint a hűséges kutya, aki felismeri a gazdáját. Ő meg pedsze megbubukázza a fejét, jó Chopper, lábhoz. Közben mindenki néz. Basszus jön egy shuttle, és bedokkol egy flotta zászlóshajójára anélkül, hogy megkérdeznék tőle, hogy hát te meg ki a fene vagy, és mit akarsz? Vagy megkérdezték, Ezra meg elsütötte a szokásos "poénját", hogy ő Jabba the Hutt, amire azt mondták neki, hogy ó, persze Jabba úr, dokkoljon be nyugodtan, mi baj lehet? Tudom, hogy az Új Köztársaság nem a militarizmus csúcsa, de ekkora ostobaság azért már túlzás. Broáf...

Egyébként megnéztem pár Rebels-epizódot, amíg várni kellett a részekre, és azt vettem észre, hogy már azt sem a feszes logikájú történetek miatt szerették a rajongói. De persze akkor nem volt baj, leginkább gyerekeknek szánták, azok meg nem foglalkoznak ilyesmivel úgyse. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy Filoni megrekedt a gyerekmatiné szintjén, ami a történetmesélést illeti.