11_11
2023.10.04
|
|
-1 0
5343
|
EGY NYÁJ, EGY PÁSZTOR
Jézus Krisztus előre megmondja a tanítványoknak, hogy van egy akol, amiben neki juhai vannak. Nem azt mondja, hogy abban az akolban min- den juh az enyém, hanem abban vannak neki juhai, és van egy másik akol, amiben neki szintén vannak juhai. Ezeket Ő kivezeti (kivezetem), és ezeket vezetem — és nyugodtan hozzátehetjük: majd bevezetem a mennyei dicső- Jézus Krisztus előre megmondja a tanítványoknak, hogy van egy akol, amiben neki juhai vannak. Nem azt mondja, hogy abban az akolban min- den juh az enyém, hanem abban vannak neki juhai, és van egy másik akol, amiben neki szintén vannak juhai. Ezeket Ő kivezeti (kivezetem), és ezeket vezetem — és nyugodtan hozzátehetjük: majd bevezetem a mennyei dicsőségébe. Amikor azt mondja Isten Péternek: menj el a Kornéliusz házába. És Pé- ter mit válaszol? Semmiképpen nem, Uram! Neked egy aklod van. Mi egy akolról tudunk. Nem, Péter! És amikor az első keresztyének megértik, hogy van egy másik akol, amire az van írva: Pogányok, akkor megdöbbenve kons- tatálják, hogy úgy látszik az Isten a pogányoknak is adott megtérést az életre.
|
|