"Nekem az a tippem, hogy Baylan megtalálja azt a titkot, ami szerinte ezen a bolygón kezdődött, és Ahsoka is rájön, hogy itt valami fontosabb dolog van, mint Thrawnt hajkurászni és segít Baylannak. Megkéri Sabine-t és Ezrát, hogy akadályozzák meg Thrawn távozását.
Shin Hati elég bizonytalannak tűnik így a végére, nem kizárható, hogy végül Sabine-nak és Ezrának segít a Thrawn+a boszik ellen. Lehet, hogy a bosziknak még ebben a titokban is lesz valami szerepük, kiderül miért akarnak elmenni, miért éri meg nekik.
Thrawnnak Morgannal együtt sikerül elugrania a gyűrűvel és találkoznak a kerekasztallal, régi cimborával Palleonnal és talán Gideon is feltűnik. Mon Mothma és a többi vezető rájön, hogy nagy a baj és Hérával elindulnak a már mutatott flottával. Nem lenne rossz látni egy összecsapást az epizód végén a köztársasági erőkkel.
Politikai síkon el tudom képzelni, hogy Xiono birodalmi, vagy legalábbis korrupt és le van fizetve.
Ezekkel a zombi trooperekkel, ha azok, nehéz megtippelni, mi lehet, valamit Thrawn nyilván el akar foglalni. Viszont gondolom ezek csak a boszikkal együtt "üzemképesek", szóval nekik is Thrawn-al kell menniük, talán ők lesznek C'baoth megfelelői, akkel végül Thrawnnak is gondjai lehetnek. Itt beismerem, hogy ez a night/zombi trooper megoldás egyáltalán nem tetszik ha ez lesz, bár az újabb sötét jedi + klónok meg már unalmasak lennének. (bár ez a zombi/ghost megoldás legalább azt megmagyarázná, hogy nem nagyon kell etetni őket x évig)"
Nem is öregedett annyira rosszul. Sabine+Ezra felkérés megvolt, Thrawn elmenekült mínusz Morgan.
Héra megtudja Ezrától, hogy nagy a baj.
A zombik is megvoltak :)
Mínusz űrcsata.
Mínusz Baylan titka :D
Hát ennyi fért az évadba. Most nem a csordaszellem mondatja velem, de ez nekünk OT éra rajongóknak ez összességében kevés.
Az jutott még eszembe, hogy mint minden világnak, az SW-nek is van őskora, mitológiája, amitől szerintem mi inkább távol tartottuk magunkat, mert az már egyre inkább a fantasy birodalma, mint ahogy most be is bizonyosodott. Szerintem nekünk az SW a PT-től kezdődik, űroperás elemeivel, de mégis csak sci-fi világán belül maradva. Másoknak meg az EU, az animációs filmek is idetartoznak. Hát ebből kaptunk élőszereplősben ízelítőt.
Részemről hagyom, hogy ők is jól szórakozzanak. Néhol még át is éreztem. De ez már nem az a szórakozás, amiben nekünk volt részünk.
Bizonyára ma már nehezebb korszalkató történetet alkotni, de az SW megérdemelné, hogy egy Lucashoz mérhető csillag megjelenjen és lerakjon egy minden ízében SW filmet vagy sorit. Filoni nem ez a típus, de tőlem távol áll a harag, a gyűlölet az irányába (tudjátok, a Sötét Oldal :)), ő talán segít fenntartani az érdeklődést (tetszhalott állapot), míg a Kiválasztott meg nem érkezik. :)
Mindenesetre ettől függetlenül biztos lesz valamiféle folytatás, mert több szálat nem zártak le. Ja a ládák titkát se tudtuk meg.
És itt megint feljön bennem, hogy sem a Mando, sem az Ahsoka nem tudta jól kihasználni a sorozat formátumot. Ennyi idő alatt sem sikerült lezárni egy várva-várt antagonista sztoriját, és kimerült a pakolásban és az emberei feláldozásában. Az Ahsokát meg lehetett volna csinálni egy, vagy max két feszesebb film formájában.
Vagy valami áldoku soriként "életre keltjük az EU-t", amit Filoni narrál a kalapjában :)
A mai nap egy jó alkalom, hogy lemondjam a Disney+-t, úgyse lesz rajta egy darabig semmi érdekes. És nem is érdemlik meg, maradok olyan streamingeknél, akik kitesznek egy évadot egyben, vagy két részletben és akkor nincs ez a sok várakozás 30-40 percért.
A francba, +rájöttem, hogy Filoni nem szereti az űrcsatákat. Vagy fél tőlük :)