"Mindig fel lehet tenni egy újabb kérdést, amelyre a modell már nem képes válaszolni.
Hozzá kell tenni egy őjabb szabályt, hogy az extra kérdést eldönthessük."
Így van. Jelenleg az elavult relativista modell toldozgatása-foltozgatása zajlik. De már látszik, hogy ez zsákutca.
"Ha egyszerre két résen ment át, miért nem szakad ketté?
És ha ami az egyik résen átment, azt elnyeli egy detektor, a másik résen átment része hova tűnik?
Ilyenkor persze a növendéket kipenderítik."
Nem illik ilyeneket kérdezni, mert kiderül, hogy a professzor sem tudja a választ.
"Nekem néhány kérdésem van. ...
De ezektől összeomolhat a kártyavár."
Ettől félnek a legjobban. Ezért nem szeretik, ha kérdezősködsz.
Ma már jól látszik, hogy a kérdéseidet nem lehet megválaszolni a jelenlegi "modern" fizika keretei között. Új paradigma kell.
A fény kettős természetéről, és az elektron kettős természetéről szóló legenda csődöt mondott.
A fényről már kiderült, hogy méteres hullámdarabokból áll, amellyel tökéletesen meg lehet magyarázni az összes fényjelenséget. Azokat is, amelyeket jelenleg foton-részecskékkel magyaráznak. Tehát a fénynek nincs kettős természete, fotonok nem léteznek.
Szerintem az elektron esetében is az fog kiderülni, hogy nincs kettős természete. A kétréses kísérletnél nem veszik figyelembe, hogy az elektron villamosan töltött részecske, amelynek villamos mezeje van, ami együtt halad vele. Sőt mágneses mező is keletkezik a mozgó elektron körül. Szerintem itt kellene keresni a jelenség okát. De ezt a kutatók tudnák eldönteni, ha hagynák őket gondolkodni és kísérletezni.