Didergő Király Creative Commons License 2023.09.30 0 0 271004

köszi, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat a fügével kapcsolatban. ma egy kicsit jobban szemügyre vettem a helyet, az eredeti elképzelés, hogy hagyjuk nőni, sehogy sem fog beleférni, ha tényleg eléri a 6 méter átmérőt. ahhoz hátrébb kellene ültetnem, úgy meg kb. 11 óra körül kerülne ki a bokor fele az árnyékból. 50 cm-t még jöhetne hátrébb, de annyi miatt nem tudom, hogy érdemes-e kiszedni és átültetni. de a 6 méter egyébként is brutális, leuralna mindent az előkertben. legjobb lenne 4 méter átmérő körül megtartani, szóval metszegetős lesz, sajnos. hacsak nem miss figgy, amit 55judit említett (valószínűleg "kék" füge lesz, rajta vagyok, hogy kinyomozzam, hogy micsoda.) judit, ha teszek fel róla képet, meg tudod állapítani, hogy kék vagy lila lesz-e? vannak rajta pici zöld fügék, de tényleg nagyon picik. mikor kékül/lilul az, amelyik kék/lila? illetve amit még nem teljesen értek a fügével kapcsolatban, hogy ha évente metszve van, akkor hogy terem? gondolom az első hullám biztosan kiesik. a másodikra milyen hatással van a tavaszi metszés? ismerek egy bokrot, amit pár évente méteresre visszametsz a gazdája. hát kb. első évben már 2,5 méter. mondjuk van rajta füge így is, de csak ősszel. nem tudom, hogy mi lenne a célravezető metszési módszer, ha 4 m körül akarnánk tartani, és persze termés is jó lenne minden évben.